2012 tourning transmisson shudder - Honda Odyssey Owners Club Forum
Honda Odyssey Owners Club Forum

Go Back   Honda Odyssey Owners Club Forum > Honda Odyssey > Recalls, TSB's and Notices

OdysseyOwnersClub.com is the premier Honda Odyssey Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2017, 01:24 AM
NaVan12 NaVan12 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 5
Default 2012 tourning transmisson shudder

Bought a new to us 2012 odyssey elite with just over 75000 our only issue so far has been a sometime shudder at low speeds and or while turning up a hill. First a simple check of the fluid as per the owners instructions I discovered it very overfull I drained out almost a full quart of very black fluid, then closer inspection I noticed an inline filter which proved to be a huge PITA to remove all the while trying to be careful so as not to spill fluid all over proved to be a waste of time. I didn’t slide the hose off until I had control of the filter still in the housing bracket as I maneuvered it out I was prepared for some spillage but not a drop. It wasn’t totally clogged but it was close. So I attached the return hose back to the transmission minus the filter and proceeded with a three drain an fill. On the first drain and drive the shutter was completely gone I wasn’t expecting that and with every drain I drove about 10 miles and the shifting only got better. From the various Honda forums I’ve read concerning this transmission and fluid I decided to go with Valvoline Maxlife full synthetic and some Lube Gard 63010 platinum. We have put about 500 miles with no issues or shudder.

Last edited by NaVan12; 02-06-2017 at 01:51 AM.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-07-2017, 09:19 PM
bobodaclown bobodaclown is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Central Florida
Posts: 8
Default

Great news
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2019, 11:01 AM
StockOdy StockOdy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
Default

When I bought my 2015 it had a slight shudder when 1st started. I was told it runs on 3 cylinders when at idle or under low loads. I never notice it now. ?
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.